« Terug naar vorige pagina

Medicijnen bestellen Apotheek Reeuwijk

Geneesmiddelen zijn volgens wet producten die alleen specifiek op recept van een arts aan een vastgesteld persoon mogen worden verstrekt. De apotheek mag zelf geen recepten voorschrijven, dit is voorbehouden aan de arts. Dit geldt ook voor medicijnen die u misschien al jarenlang gebruikt. Als u dus geen recept heeft, vragen wij u om contact op te nemen met uw arts zodat er een recept kan worden gestuurd naar de apotheek. Als de apotheek de medicijnen heeft klaargemaakt, ontvangt u bericht dat u ze kan ophalen.

Indien u een huisarts heeft in Reeuwijk, dan kunt u dit nummer bellen voor het Medisch Centrum Reeuwijk: 0182 – 393 244.

U heeft een herhaalrecept in uw bezit?

Dan kunt u naar de apotheek komen. Als u uit ervaring weet dat de producten altijd besteld moeten worden, kunt u telefonisch contact opnemen met de apotheek. Indien u geen recept heeft, willen wij u verzoeken deze aan te vragen bij uw (huis)arts.

U wilt de anticonceptiepil bestellen?

De pil die u het afgelopen jaar heeft gebruikt, kunt u direct ophalen in de apotheek (zonder nieuw recept). Hierbij geldt ook dat als u weet dat u een product gebruikt dat besteld moet worden, u telefonisch contact kunt opnemen in de apotheek.

Wilt u veranderen van pil, of heeft u langer dan een jaar geen pil gebruikt?

In dat geval willen wij u verzoeken een recept aan te vragen bij uw arts. Ook voor de prikpil of de anticonceptie-ring dient u ten alle tijden een recept aan te vragen bij uw arts.